RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

2021-й може стати одним із найспекотніших за 170 років: ООН дала прогноз

Глобальна середня температура 2021 року була на 1,09 градуса за Цельсієм вищою, аніж у середньому у 1850-1900 роках.

Про це йдеться у доповіді ООН.

За даними Всесвітньої метеорологічної організації, роки з 2015 по 2021 можуть стати найспекотнішими в історії.

Автори документа ООН попереджають, що глобальне потепління, викликане викидами парникових газів, загрожує "наслідками для нинішнього і майбутніх поколінь".

Фахівці ВМО при Організації Об'єднаних Націй, прогнозують, що 2021 рік, ймовірно, займе з п'ятого по сьоме місце серед найтепліших років. У доповіді сказано, що, крім серйозного потепління, Земля зіткнулася з прискореним підйомом рівня моря, що також провокує підвищення температури води та окислення океану.

Раніше найспекотнішим роком до сьогоднішнього моменту був 2016 рік, коли експерти зафіксували підвищення середньої температури на 1,2 градуса.

Після потепління жителі Землі стали свідками цілого ряду стихійних лих: лісові пожежі в Австралії та Сибіру, небувала спека в Північній Америці та сильні дощі, що спровокували масштабні повені в Азії, Африці, США та Європі.

"Екстремальні явища стали новою нормою", - наголосив глава ВМО Петтері Таалас і попередив, що деякі стихійні лиха "мають сліди спричиненої діяльністю людини зміни клімату".

Раніше ми розповідали, що в Німеччині придумали, як зменшити викиди парникових газів.