RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вчені зняли на глибині гігантського монстра з 10-метровими щупальцями: відео

Американські вчені розповіли про свою недавню знахідку з морських глибин - величезну медузу з гігантськими щупальцями.

Про це повідомляє сайт 9news.

Дослідникам інституту акваріуму Монтерей-Бей (MBARI), що знаходиться в Каліфорнії, вдалося зняти медузу за допомогою підводного апарату на дистанційному управлінні.

Вчені надзвичайно раді тому, що вдалося нарешті сфотографувати морську тварину. Адже незважаючи на те, що гігантська медуза є досить поширеною у світовому океані, вона рідко трапляється людям, ховаючись на великій глибині.

Офіційна назва медузи-фантома – Stygiomedusa gigantea. За 110 років люди спостерігали її близько 100 разів, причому вважається, що вона широко поширена у всьому світі. Морську тварину помічали найглибших частинах світового океану, крім Арктики.

Stygiomedusa gigantea вважається однією з найбільших підводних жителів. Ширина “тулуба” медузи, що формою нагадує парасольку, становить близько метра завширшки, а довжина щупальців – майже 10 м завдовжки.

Медузи - одні з найпоширеніших істот, що мешкають у глибокому морі. Їхнє желеподібне тіло витримує неймовірно високий тиск, тому вони можуть мешкати на великій глибині.

Раніше ми розповідали, що під Одесою на берег викинуло мільйон медуз.