RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У Китаї знайшли імператорську гробницю із горою скарбів: фото унікальних артефактів

У передмісті міста Сіань на північному заході Китаю археологи виявили гробницю китайського імператора Вена з династії Західна Хань, який правив приблизно у 180-157 рр. до н.е.

Про це повідомляє сайт TheHistoryBlog.

Протягом тисячі років вважалося, що гробницею імператора була гора Пасть Фенікса, що неподалік міста Сіань. Все через те, що на ній були виявлені скрижалі зі словами, присвяченими Веню. Однак численні археологічні розкопки довели, що вона є природно створеною височиною.

А справжню гробницю виявили неподалік гори у 2017 році під час розкопок. Спочатку не знали, що знахідка належить імператору, оскільки вона відрізнялася від місць поховань правителів на той час і здавалося надто скромною. Вчені припускали, що, виявляючи повагу до народу, імператор спочатку захотів менш видатну гробницю. Однак після того, як археологи розкопали гробницю повністю і побачили її форму та розміри (70 метрів завдовжки та 30 метрів завширшки), її визнали імператорською.

Велика гробниця оточена більш ніж 110 ямами та гробницями для жертвоприношень. Зараз розкопано лише вісім із них. Всередині археологи виявили величезну кількість артефактів з династії Західна Хань, у тому числі понад 1000 розмальованих керамічних фігурок, залізних мечів, мідних шестерень колісниць, печатки урядовців, золоті прикраси, поховання тварин, бронзові кільця та монети.

Мавзолей імператора був багато обставлений, ймовірно, щоб його уряд продовжився і в потойбічному світі.

Вчені відзначають, що знахідка цінна тим, що це найбільш ранній королівський цвинтар Західної Хань, на якому гробниця імператора була поміщена в центрі і оточена могильними ямами.

Раніше ми повідомляли, що в Італії вчені знайшли унікальне поховання дитини.