RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Новий рік в українських школах та дитсадках: озвучено список "святкових" заборон

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією у світі та в Україні зокрема, під час святкування новорічних заходів вихованцям дитсадків, школярам, їхнім батькам та рідним рекомендується дотримуватися протиепідемічних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook.

Співробітники МОЗ закликають дотримуватися основних правил карантинних норм:

1. Окреме свято для кожної групи чи класу.

Під час проведення свята у дитсадку чи школі на заході мають право бути присутні лише учні однієї групи чи класу, а також вихователі або вчителі. Вихованці паралельних груп/класів до заходу не допускаються.

2. Заборона на присутність глядачів.

Традиційно на новорічні святкування до вихованців приходили їхні рідні. Але у зв’язку із розповсюдженням коронавірусної інфекції на сьогодні існує заборона на відвідування дитячих заходів батьками.

3. Участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти.

Не дозволяється запрошувати на захід будь-яких людей, зокрема аніматорів, акторів та інших, які б розважали дітей та брали участь у святі. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь у ньому можуть лише співробітники закладу освіти.

Користувачі мережі такими правилами обурюються і вважають несправедливим, що відвідувати театри, цирки, відкриття громадських ялинок людям можна, а зробити традиційне свято з батьками – ні: “У театри, кіно, цирк можна всім, головне, щоб гроші платили. А те, що там і привиті, і непривиті нікого не хвилює, і ніхто не перевіряє. А в садок та школу не можна навіть повністю щепленим батькам, які, до того ж, готові зробити тест, аби тільки подивитися до чого їх дитина готувалася. Але ж у закладах освіти квитки не продають і заробити на цьому не можливо…”.

Раніше ми повідомляли, що в Україні розширили список професій з обов'язковим щепленням.