RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поважайте наш вибір: студенти Могилянки прийшли під Кабмін із мітингом, фото та відео

У п'ятницю, 4 лютого, студенти університету "Києво-Могилянська академія" вийшли на протест з вимогою відставки Міністра освіти Сергія Шкарлета. За словами студентів, їхніх представників запросили на перемовини до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Пряму трансляцію веде Facebook-сторінка університету.

Всьго на протесті присутньо кілька десятків людей. Як пишуть студенти, станом на 10:00 деяких з них запросили на перемовини до Кабміну.

"Шістьох людей з мітингу вже запросили в Кабмін обговорювати вимоги. Не в МОН до Шкарлета, а в Кабінет міністрів".

Студентів запросили до КабмінуФото: Telegram-канал "Вибори президента КМА"

Головний лозунг протесту -"Міністр тимчасовий, Могилянка - вічна!". На акції також присутній голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт.

Мітинг студентів 3 лютого Фото: Telegram-канал "КПІ live"

Спостерігати за прямою трансляцією можна на Facebook-сторінці університету "Києво-Могилянська академія за посиланням.

Нагадаємо, основними вимогами є відставка міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, підписання контракту з обраним президентом вишу Сергієм Квітом та автономія українських університетів.

"Але причин багато. Одна із них – відрахування голови студентської ради НАУ Володимира Падєріна, який публічно висловлюється проти забудови університету 14 жкшечками", - додають студенты.

UPD: Об 11:30 прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що МОН скасувало свій наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія».

"Розмова була дуже відвертою. Завжди був і буду на боці українського студентства! Повідомив студентам, що МОН вже скасувало свій наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія». Домовились, що вимоги студентів та викладачів НаУКМА будуть подані у встановленому законодавством порядку. Відповідні органи вивчать факти, і з огляду на результати перевірки будуть ухвалені рішення", - зазначив він.

Протест студентів під КабміномФото: Telegram-канал "Семенова тут"

Фото: Telegram-канал "Нахіба"

Раніше "Апостроф" повідомляв, що кілька днів тому в урядовому кварталі Києва знову проходила акція "SaveФОП".