RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Потужна магнітна буря пошкодила супутники Starlink: коли будуть нові спалахи у лютому

Через магнітну бурю десятки супутників Starlink американської компанії SpaceX, запущених 3 лютого, зазнали пошкодження і згорять, або вже згоріли в атмосфері Землі.

Про це повідомляє SpaceX.

За інформацією компанії, вона виводить супутники Starlink на низьку земну орбіту (з перигейною відстанню близько 210 кілометрів), тому у "дуже рідкісних випадках", коли супутник успішно не розгортається, він потрапляє в атмосферну тягу і далі — згорає в атмосфері. Саме такий випадок і стався із близько 4 десятками супутників, запущених у космос 3 лютого. Успішному розгортанню завадила магнітна буря, через яку атмосферна тяга піднялася на 50% вище, ніж під час попередніх запусків. Унаслідок цього, супутники будуть знищені в атмосфері.

"Супутники, що зійшли з орбіти, з нульовою імовірністю зіштовхнуться з іншими супутниками і через свою будову після повторного входу в атмосферу зникають повністю — це означає відсутність орбітального сміття і залишків апарата, які могли в впасти на Землю", — запевняють у компанії.

Згідно прогнозів Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця сильні магнітні бурі очікуються 13 і 14 лютого. А незначні коливання можуть бути 10, 18 і 25 лютого.

Раніше ми писали, що SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників Starlink.