RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

​ У Британії протестували "окуляри майбутнього", здатні "оживляти" предмети: фото та відео

У Британії створили окуляри доповненої реальності: компанія Snap випустила три покоління таких гаджетів, а остання версія може стати "окулярами майбутнього".

Про це повідомляє британське видання MailOnline, журналісти якого протестували демонстраційний пристрій.

Розумні окуляри Snap's Spectacles наступного покоління дозволяють накладати 3D-ефекти на реальний світ - так, як це відбувається у популярному додатку Snapchat цієї компанії.

Вони оснащені подвійним 3D-дисплеєм з полем зору 26,3°. Це дозволяє реалістично розмістити лінзи зі спецефектами перед очима. Більше реалістичним роблять зображення подвійні стереодинаміки, а дві вбудовані відеокамери дозволяють ще робити запис.

Зокрема, зображення Сонячної системи дозволить користувачеві бути між планетами, вивчати будову, ключові особливості, так, ніби прототипи існували б у реальності.

Лінзи можуть імітувати ефекти з мультиковими метеликами чи зомбі.

Хоч такі ж можливості доступні завдяки існуючим гарнітурам, таким як Microsoft HoloLens 2, більшість - доволі громіздка. А окуляри від Snap важать 134 грами та не мають кабелів.

У компанії Snap переконані, що у найближчому майбутньому, років через п'ять, такі окуляри стануть незамінними у повсякденному житті. Зокрема, дозволять покращити навчальний процес.

Наразі окуляри не дуже досконалі - здатні працювати тільки пів години без підзарядки. Через це компанія досі вдосконалює їх та не поспішає виводити на ринок.

Раніше ми писали, що через дефіцит мікросхем смартфони по всьому світу вже цього року можуть подорожчати на 10-20%. В Україні ціни на гаджети можуть злетіти ще вище – на 30-35%.