RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Археологи знайшли віллу короля остготів Теодоріха: фото унікальних артефактів

В Італії поблизу міста Верона археологи виявили частину давньоримської мозаїчної підлоги з вілли короля остготів Теодоріха Великого. Імовірно, вона була створена у V столітті н. е.

Про це пише Arkeonews.

Мозаїку знайшли під час робіт із заміни газових труб у селі Монторіо під Вероною. Прямих доказів належності знахідки немає, але враховуючи масштаб і багатство вілли, вчені припускають, що нею володів імператор Теодоріх або хтось з наближених до нього.

"Шматочки мозаїки, термальні споруди та житлові комплекси знаходять у Монторіо протягом останніх десятиліть, і тепер настав час їх систематизувати", - заявив керівник Відділу культурної спадщини Верони Вінченцо Тіне.

Зазначається, що хоча формально Теодоріх не був римським імператором, фактично з 475 року н.е. він мав статус короля остготів, з 493 року – короля Італії та з 511 року – короля вестготів.

Раніше у Великій Британії виявили середньовічну золоту брошку-амулет у вигляді кільця з молитовними написами. Вона датується періодом між 1150 та 1350 роками нашої ери.