RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні пропонують заборонити очне навчання до кінця війни: названо 6 аргументів

В Україні з 1 вересня планують розпочати навчання онлайн. Однак багато хто не підтримує це рішення, оскільки під час війни діти опиняться у великій небезпеці.

Петиція про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення військового стану та військових дій з'явилася на сайті президента України.

Автор наводить шість аргументів:

1. Російські загарбники знищили 20% шкіл та дитсадків в Україні.

2. Не всі навчальні заклади мають бомбосховища та можливість швидкої евакуації. У деяких - вузькі коридори та сходові прольоти.

3. Якщо говорити про початкові школи та дитсадки, то вік дітей потребує ще більшої уваги викладачів та вихователів під час екстрених подій.

4. Емоційна напруга і неможливість сконцентруватися на навчанні, коли щойно закінчилася повітряна тривога.

5. Тривалість повітряних тривог. Під час повітряної тривоги потрібно негайно прямувати в укриття, а тривога може тривати і більше двох годин. Освітній процес у таких умовах буде дуже складним.

6. Частина населення евакуювалася закордон. У багатьох зруйновано будинки, немає можливості купити все, що потрібно учневі під час очного навчання. У той же час для онлайн навчання достатньо телефону з виходом в інтернет.

Петиція була створена 8 червня і станом на полудень 6 липня набрала 25 932 голоси з необхідних 25 000. Тепер її має розглянути президент.

Читайте також матеріал "Апострофа": Перший дзвінок не 1 вересня: які новації чекають на школярів у новому навчальному році.