RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Допомагали у сексі: вчені пояснили короткі "руки" тиранозавра

Археологи знайшли останки нового динозавра з такими ж короткими передпліччями, як у тиранозавра Rex. Вчені вважають, що кінцівки такого розміру були необхідні для парування.

Про це пише Daily Mail.

Скам'янілість була вивчена дослідниками в Палеонтологічному музеї Ернесто Бахмана в Неукені (Аргентина) після того, як її виявили в Патагонії.

Зазначається, що новий динозавр, Meraxes gigas, вимер майже за 20 мільйонів років до появи T Rex і, найімовірніше, не є його близьким родичем.

На думку вчених, цей вид ящерів використовував для полювання великий горбистий череп, тоді як короткі кінцівки виконували іншу функцію.

"Можливо, вони використовували руки для репродуктивної поведінки, наприклад, утримуючи самку під час парування або підтримуючи себе, щоб стати після розриву або падіння", - сказав керівник проекту доктор Хуан Канале.

Скам'янілі кістки гігаса Meraxes, названого на честь дракона з “Ігри престолів”, показують, що він досягав 11 метрів у довжину та важив 4 тонни. Довжина його передпліч становила близько 47 відсотків довжини стегна.

Ящір жив 90 мільйонів років тому у північній Патагонії та помер у віці приблизно 45 років.

Раніше в Єгипті вчені виявили останки невідомого динозавра, у якого теж були короткі верхні кінцівки та морда, схожа на бульдожу. Кістка стародавньої тварини була знайдена експертами в оазі Бахарія в Західній пустелі Єгипту.