RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Морда бульдога та короткі "руки": у Єгипті знайшли останки динозавра розміром з автобус

У Єгипті вчені виявили останки невідомого динозавра, який мав короткі верхні кінцівки і морду, схожу на бульдожу. Кістка стародавньої тварини була знайдена експертами в оазі Бахарія в Західній пустелі Єгипту.

Читайте також: В Аргентині знайшли останки "дракона смерті": ящір, що літає, був страшним видовищем

Про це повідомляє Dailymail.

За словами дослідників, істота пересувалась на двох ногах, завдовжки становила шість метрів і жила в пустелі Сахара близько 98 мільйонів років тому.

Цей вид належить до ящероподібного сімейства динозаврів-абелізавридів, які жили в крейдяний період (від 145 до 66 мільйонів років тому), останній тимчасовий період епохи динозаврів. Вони були родиною динозаврів, що характеризується порожніми кістками та трипалими кінцівками.

Це найстаріша з відомих скам'янілостей абелізавриду з північно-східної Африки, і вона показує, що в середині крейдяного періоду ці м'ясоїдні динозаври мешкали на більшій частині північної частини континенту, зі сходу на захід від сучасного Єгипту до Марокко і далі на південь.

Вченим вдалося визначити сімейство динозавра за хребцем, оскільки він практично ідентичний кісткам більш відомих абелізавридів, знайдених раніше. Крім того, було проведено комп'ютерне еволюційне дослідження, відоме як кладістичний аналіз, яке підтвердило припущення.

Раніше ми писали, що, за словами вчених, тиранозаври були теплокровними тваринами.