RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Онлайн або оффлайн: українські школи зможуть самостійно обирати форму навчання

Залежно від військової ситуації в кожному місті України з початком навчального року будуть організовані очна чи дистанційна форми навчання – навчальні заклади самі зможуть обирати найбільш прийнятну.

Про це йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти та науки навчальних закладів.

Так, при визначенні структури та тривалості навчання школи повинні дотримуватися часу, передбаченого освітньою програмою та відповідного обсягу навчального навантаження.

Обов'язковою умовою для організації очного навчання є укриття в закладі. При цьому, на заняттях має бути присутня та кількість учнів, яка зможе уміститися в цю саму споруду у разі оголошення повітряної тривоги. Якщо потужності захисних споруд недостатньо, навчання слід організувати, розподіливши навчальний процес по годинах чи змін протягом дня, тижня, місяця чи семестру.

Допускається також організація процесу навчання у змішаній формі, яка поєднує в собі очний та дистанційний режими. Наприклад, лекції можна проводити дистанційно, а практичні та лабораторні заняття – в очному режимі.

Для учнів початкової школи бажана очна форма занять, оскільки для них важливе живе спілкування.

Варто зазначити, що на території ведення бойових дій та тимчасово окупованих територіях освітній процес має бути введений у дистанційному режимі.

У МОН уточнили, що упродовж навчального року, залежно від ситуації, форма навчання може змінюватись.

Раніше ми писали, що українці вимагають відмінити очну освіту у школах під час війни.