RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Золоті ланцюжки та китайська порцеляна: на Багамах знайшли скарби легендарної кораблетрощі XVII століття

У районі Багамських островів дайвери виявили нові скарби легендарної кораблетрощі XVII століття, які 350 років були приховані під водами, що кишать акулами.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

Двопалубний іспанський галеон Nuestra Señora de las Maravillas ("Богоматір чудес") затонув біля берегів Малого Багама на півночі Багамських островів 4 січня 1656 року.

Фото: Галеон Nuestra Señora de las Maravillas

Більшість його скарбів – близько 3,5 млн монет із восьми – було врятовано між 1656 та початком 1990-х років, але недавні зусилля з використанням сучасних технологій виявили артефакти на кораблі, які ще були знайдені з моменту затоплення.

У скарб входять іспанські глеки з оливковою олією, китайська порцеляна, залізний такелаж, золоті та срібні монети, а також срібна рукоятка меча, що належала солдату дону Мартіну де Аранда-і-Гусману.

Унікальний золотий ланцюг

Також було виявлено три золоті ланцюги та чотири підвіски, які носили члени священного ордена Сантьяго, релігійної групи лицарів, дуже активних в іспанській морській торгівлі.

Золотий кулон зі смарагдами.

Як пише видання, деякі з предметів були контрабандою, котра "незаконно змащувала долоні іспанських купців та чиновників".

Золотий кулон ордену Сантьяго з хрестом Святого Якова

За словами експертів, усі ці знахідки унікальні серед трьох мільйонів кораблетрощ у світі і будуть виставлені в новому музеї на Багамах вперше наступного тижня.

Золота каблучка з перлами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що археологи в Єгипті розкопали руїни стародавньої будівлі, вона може бути одним із загублених храмів Сонця.