RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Наслідки будуть жахливими: вчені попередили про загрозу виверження мегавулкану

Сила виверження мегавулкану буде в 50 тисяч разів сильніша за силу атомної бомби скинутої на Хіросіму - це може статися вже в нинішньому столітті.

Про це повідомляє dailymail.

Незважаючи на те, що вулкан підноситься над віддаленим островом у Тихому океані приблизно за 12 тисяч кілометрів від Великобританії, ніхто у світі не застрахований від наслідків виверження.

Так, звук вулкана, що вивергається, можна почути на відстані 1900 км, а отруйні гази, що задушують, і потоки розпеченої лави здатні вбити десятки тисяч островитян і зруйнувати їх будинки. Отруйні хмари попелу здатні досягти навіть Західної Європи, знищивши врожаї і спричинивши хвороби мільйонів людей.

Такий похмурий прогноз дав доктор Майа Кессіді, вулканолог з Бірмінгемського університету та доктор Лари Мані з Центру вивчення екзистенційного ризику Кембриджського університету.

Імовірність виверження вулкана протягом сторіччя базується на підставах відкладення сірки – основного компонента вулканічних газів – виявлених у древніх крижаних відкладах Антарктиди та Гренландії. Вони показують, як часто великі виверження траплялися у минулому і, отже, наскільки ймовірні у майбутньому.

Раніше ми писали, що в неділю, 24 липня, на японському острові Кюсю сталося виверження вулкана Сакурадзема. У найближчих до вулкана містах влада оголосила максимальний рівень небезпеки.