RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Минуло 37 років: на дні океану знайшли фрагмент легендарного космічного шатлу, фото

Команда каналу History випадково знайшла на дні Атлантичного океану фрагмент космічного шатла "Челленджер", який зруйнувався 1986 року.

Про це йдеться на сайті NASA.

Читайте також: На дні океану дослідники знайшли "заповідник" з невідомими істотами: фото та відео

Артефакт виявили знімальна група телевізійних документальних фільмів, які шукали уламки літака часів Другої світової війни. Дайвери помітили на дні океану великий рукотворний об'єкт, частково вкритий піском. Близькість до космічного узбережжя Флориди, а також сучасна конструкція предмета та наявність 8-дюймових квадратних плиток спонукали знімальну групу зв'язатися з NASA. Там та підтвердили, що знайдений артефакт - це дійсно "Челленджер".

"Хоча минуло майже 37 років відколи сім відважних і безстрашних дослідників загинули на борту "Челленджера", ця трагедія назавжди залишиться в колективній пам'яті нашої країни. Для мільйонів людей по всьому світу, включаючи мене, 28 січня 1986 року все ще здається вчорашнім днем", - сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

Катастрофа шатла "Челленджер" сталася 28 січня 1986 року, коли він на початку місії STS-51L зруйнувався внаслідок вибуху зовнішнього паливного бака на 73-й секунді польоту. Катастрофа призвела до загибелі всіх семи членів екіпажу.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у стародавньому місті Філіппи на півночі Греції археологи виявили величезну статую молодого Геракла.