RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Греції розкопали статую молодого Геракла: фото чудової знахідки

У стародавньому місті Філіппи на півночі Греції археологи виявили величезну статую молодого Геракла, мозаїку з 12 подвигами якого знайшли нещодавно в Туреччині, за II століття нашої ери хорошому стані , яка, ймовірно, служила окрасою громадського фонтану.

Про це пише Аrkeonews.

Читайте також: Науковці знайшли стародавні руїни на дні затоки - це може бути легендарний храм Геркулеса: фото

У статуї немає ніг і половини руки, але водночас залишилися в дуже хорошому стані голова, тулуб і характерна для античного героя Геракла шкура Німейського лева, а також вінок із виноградного листя, обв'язаний навколо його голови стрічкою, що звисає з шиї та плечей. Археологи зазначили, що статуя, можливо, була частиною багато прикрашеного фонтану, що знайшли поруч.

Статуї класичної та римської епох використовувалися для прикраси будівель та громадських місць до пізньовізантійського періоду. Ця знахідка підтверджує, що дохристиянські статуї використовувалися для прикраси громадських місць у головних містах Візантійської імперії.

Стародавнє місто Філіппи стало місцем останньої битви між арміями прихильників Цезаря Октавіана та Марка Антонія та арміями його вбивць Марка Юнія Брута та Гая Касія Лонгіна у 42 р. до н.е. Золотий час міста припав на часи Римської імперії, а покинутий лише після османського завоювання 14 століття.

Фото: Hellenic Ministry of Culture and Sports

Фото: Hellenic Ministry of Culture and Sports

Фото: Hellenic Ministry of Culture and Sports

Нагадаємо, у Хорватії археологи відкопали пошкоджену статую імовірно богині Венери, датовану II століттям. Її доставили до Музею Батьківщини у Біограді, де статуя римської оголеної жінки, виявлена у Задарі, буде на збереженні та детально вивчиться.