RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції

Артефакт, який став доказом існування біблійних царів, виявили при розкопках в єрусалимському національному парку "Місто Давида".

Про це повідомляє Arkeonews.

Читайте також: В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку зі скарбом: фото

Ізраїльські археологи зуміли розшифрувати напис VIII століття до н. на невеликій кам'яній табличці. На це пішло десять років досліджень.

Артефакт виявили на розкопках у єрусалимському національному парку "Місто Давида" ще 2007 року, але довгий час його не вдавалося розшифрувати.

Через десять років професор Гершон Галіл, голова Інституту біблійних досліджень та давньої історії Хайфського університету та Елі Шукрон із дослідного інституту Біблії та давньої історії зуміли зрозуміти, що ж написано на артефакті.

Виявляється, що ім'я біблійного царя частково записали в написі, цей фрагмент можна було заповнити, щоб прочитати частину Біблії про царя Єзекії.

Ог кілька разів згадується в Біблії у зв'язку з будівництвом басейнів та тунелів. Крім того, про це царя пишуть як про того, хто робить “угодне в очах Господа у всьому, що робив Давид, батько його” (2 Хронік 29:2).

Вчені дійшли висновків, що повний напис на камені був таким: "Єзекія зробив купальню в Єрусалимі". Раніше цей артефакт був частиною монументального напису, зробленого на громадській будівлі міста.

Гершон Галіл, біблеїст із Хайфського університету зробив таку заяву: "Це надзвичайно важливе відкриття, яке дає [некоторие основні припущення] дослідження, оскільки до сьогоднішнього дня було загальновідомо, що царі Ізраїлю та Іудеї, на відміну від царя древнього Ближнього Сходу, не робили себе царских надписей и памятников… в ознаменование своих достижений".

Раніше ми писали, що археологи знайшли в Єгипті унікальні портрети мумій.