RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Норвегії археологи знайшли поховання доби вікінгів: що відомо

У Норвегії під час будівництва знайшли поховання епохи вікінгів. Йдеться про частину щита та останки поховань.

Про це повідомляє Heritage Daily.

Читайте також: В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції

Могила була розташована під тонким шаром ґрунту на невеликому пагорбі з видом на озеро Холмендаммен, розташованому в житловому районі на північ від центру Осло, де колись протікав струмок Холменбеккен.

Могила є кремаційним похованням, що супроводжується декількома похоронними речами, такими як фрагменти судини з мильного каменю, пряжка, кельтська брошка, пара ножів, серп і кінська збруя.

Маріанна Бугге Кремер з Управління з управління культурною спадщиною муніципалітету Осло розповіла: "На даний момент датування могили встановлено на основі артефактів, що містяться в ній. Цей тип брошки зі сферами почав з'являтися приблизно в 850 році нашої ери і став звичайним явищем після 1".

Згідно скандинавських сагам, місто Осло було засновано близько 1049 року нашої ери Харальдом Хардрада. Недавні археологічні дослідження виявили християнські поховання, які можуть бути датовані до 1000 р. н.е., проте останнє поховання вікінгів може передувати цим, показуючи, що заселення в якомусь сенсі було набагато раніше.

Наразі вченим відомо про останки з шістдесяти могил цієї епохи вікінгів в Осло. Зокрема, меч вікінгів знайшли, коли будували нову ратушу в Осло у 1930-х роках минулого століття.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Херсонщині прикордонники знайшли давньоримське поселення.