RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Де можна скласти іспит НМТ-2023 за кордоном: оновлений список

Список країн, де абітурієнти мають змогу скласти національний мультипредметний тест у 2023 році, розширили – до переліку увійшло ще чотири міста у різних країнах.

Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

"Цього тижня досягнуто домовленостей із представниками Мерша (Люксембург), Майнца (Німеччина), Осло (Норвегія) та Бельдібі (Туреччина)", – зазначають в УЦОЯО.

Читайте також: Здача НМТ за кордоном: де працюватимуть екзаменаційні центри

Згідно з інформацією, наданою УЦОЯО, якщо абітурієнти вже створили персональний кабінет та вибрали менш зручне місце проживання з запропонованого списку, а тепер бажають змінити його на більш зручне, вони можуть зробити це до 7 травня 2023 року, змінивши свої реєстраційні дані після отримання сертифіката. Варто обирати місто, що знаходиться найближче до місцеперебування абітурієнта.

"Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами", – наголошують в УЦОЯО.

Зауважується, що якщо в певному місті немає вільних місць для реєстрації, то воно не буде доступним для вибору. Крім того, в деяких містах або країнах тестування можуть проводити тільки під час додаткової сесії. Тому варто уникати зволікання з реєстрацією.

Раніше ми писали, коли українських школярів відправлять на літні канікули.

  • Вас може зацікавити:

Українці висловилися про своє ставлення до російської мови в школах: результати опитування

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Українська мова і математика - обов’язкові: прийнято важливий закон про НМТ-2023 для випускників