RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Було центром світової торгівлі: що приховують руїни африканського міста Кілва Кісівані, відео

Африканський континент таїть безліч загадок і таємниць – поряд з історією цариці королівства Куш Аманіреною, яка зупинила експансію Римської імперії, біля узбережжя Танзанії виявлено руїни мультикультурного міста Кілва Кісівані, яке процвітало в Х столітті н.е.

Про це пише Ancient Оrigins.

Читайте також: В Ізраїлі виявили руїни п'яти міст, які можуть бути частиною царства Давида

"На острові біля узбережжя Танзанії розташовані стародавні руїни міста Кілва Кісівані, яке процвітало як життєво важливий світовий торговий центр за часів султанату Кілва, поки європейська інвазія не змінила його долю", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що місто було настільки багате і красиве, що могло змагатися з чудовими містами-державами Італії епохи Відродження. У Х столітті Кілва Кісівані грало важливу роль у культурі суахілі. Відоме своєю торгівлею різноманітними товарами, місто обмінювалося ресурсами Африки з Близьким Сходом, Індією, Європою і навіть Китаєм.

"Руїни міста дають можливість лише уявити, яким чарівним було місто в період його розквіту. Побудовані з масивних блоків з вапняку, руїни, такі як Велика мечеть та палац Хусуні Кубва, відбивають архітектурні дива міста. Походження Кілви Кісівані, символу мультикультуралізму, колись було предметом суперечок, оскільки колоніальні забобони кидали виклик ідеї, що африканці здатні побудувати таке складне та космополітичне місто. Але, на жаль, золота ера міста добігла кінця з приходом португальців у 16 столітті, що призвело до його запустіння та занепаду. Незважаючи на це, культура суахілі збереглася, залишивши незабутню спадщину для мільйонів людей, які сьогодні ідентифікують себе як представників народу суахілі", - зазначається в матеріалі.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Індії знайшли приморський мегаполіс-привид, який люди покинули 2 тисячі років тому.

Вас також може зацікавити:

В Індії виявили древній кинджал: чим унікальна знахідка

Виявив через 1100 років: норвежець знайшов на своїй ділянці поховання вікінгів

У центрі Вінниці знайшли артефакти XVII століття, що проливають світло на життя пращурів