RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вражені були навіть вчені: знайдено сліди взуття, яке носили 150 тисяч років тому, фото

На скелях уздовж Кейп-Кост у Південній Африці вчені знайшли відбитки взуття, яке використовували 75-150 тисяч років тому.

Про це розповідає Аncient Оrigins.

Читайте також: Посуха в Бразилії відкрила приховані водою петрогліфи, яким до 2 тисяч років: фото

Дані нового дослідження Університету Вітватерсранд в Йоганнесбурзі, Південна Африка свідчать про те, що найдавніше взуття, можливо, носили 75 000-150 000 років тому, або ще в середньому кам'яному віці.

Для прикладу, найдавнішій парі взуття, знайденій на сьогодні в Європі, лише 6200 років. Що стосується Південної Африки, попередні дослідження показали, що люди, які живуть на території сучасної Південної Африки, почали виготовляти та носити взуття приблизно 2000 років тому. Вважалося, що взуття в цій частині світу не було таким необхідним, як для тих, хто живе далі від екватора.

Докази існування стародавнього взуття походять із аналізу серії скам’янілостей, знайдених на трьох стародавніх поверхнях скель уздовж Кейп-Кост у Південній Африці. Відбитки нагадували сліди від якогось взуття, і дослідники надали переконливі дані, які свідчать про те, що ця схожість може бути не просто збігом.

Тепер, коли археологам і палеоантропологам відомо, що люди, можливо, подорожували узбережжям Південної Африки у взутті десятки тисяч років тому, вони будуть шукати додаткові докази, які підтверджують цю теорію. Цілком можливо, що сліди, відбиті в скелях, які раніше ігнорувалися або не помічалися, тепер будуть помічені та належним чином ідентифіковані, що дозволить розкрити правду про стародавнє походження взуття.

Нагадаємо, що в гробниці єгипетської цариці Мерітнейт виявили глеки з чудовим вином, якому понад 5 тисяч років.

  • Вас може зацікавити:

Таємниця довжиною в 4000 років: в Єгипті знайшли невідомі камери, фото

Скарби Геракліона: археологи показали знахідки в "загубленому" місті на дні Середземного моря

Пролежав на дні 2300 років: у Єгипті знайшли корабель із безліччю артефактів