RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Космічний апарат NASA Psyche зробив перші знімки на шляху до "залізного" астероїда: фото

Вчені NASA, які працювали над запуском космічного апарату Psyche отримали перші результати своєї роботи – зонд зміг вперше "побачити" Всесвіт і передати зображення.

Про це повідомляє Spase.com.

Читайте також: Таким ви космос ще не бачили: з'явилися вражаючі повноколірні фото

Запущений ракетою SpaceX Falcon Heavy 13 жовтня зонд Psyche знаходиться на шляху до астероїда 16 Психея, що розташовується між Марсом та Юпітером і представляє великий інтерес для вчених, оскільки, як припускають науковці, він майже повністю складається із заліза та нікелю.

Це дуже важливо для науки, оскільки саме ці метали містяться в ядрі Землі, і завдяки вивченню космосу ми зможемо проаналізувати центр нашої власної планети, що зробити безпосередньо неможливо.

Зонд подорожував космосом у темряві, оскільки камери апарату були вимкнені. Зараз же вчені оголосили, що подвійна камера Psyche офіційно зробила свою першу космічну фотографію.

Вчені отримали необроблені дані, які демонструють розкид зірок, видимих зондом. Необроблені дані - це зображення, з яких не вилучили фоновий шум, як наприклад, сторонні світлові сигнали, але команда вже працює над цим.

Такі зображення допоможуть перевірити, як працює сканер Psyche, готуючись до 2026 року, коли космічний апарат пролетить повз Марс і зможе зробити знімки Червоної планети.

Панорама забраження складається з 68 окремих світлин, кожна з яких відображає об’єкти в сузір’ї Риб – саме туди були спрямовані камери, коли увімкнулися камери. Камера А знімала ліву половину мозаїки, а камера Б – праву.

За словами вчених, отримавши зображення астероїда 16 Психея, вони зможуть побудувати 3D-карти з видимими та невидимими довжинами хвиль, що виходять від об’єкта.

Раніше ми розповідали, що кільця Сатурна зникнуть із виду землян.

  • Вас може зацікавити:

Земля не єдина у Всесвіті: вчені виявили нові планети, на яких може бути життя

Чому на Місяці утворюється мерзла вода: відповідь вчених здивувала світ

Краса, яка захоплює: чудові фото космосу, які здобули престижну премію у Британії