RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Яка планета найближче до Землі: вчені здивували своєю відповіддю

Астрономи неспроможні однозначно відповісти yf питання, яка планета перебуває найближче до Землі, оскільки правильних відповідей кілька.

Про це пише Live Science.

Читайте також: На скількох планетах Чумацького Шляху є життя: вчені дали відповідь

Вчені кажуть, що найближчих планет до Землі виявиться три залежно від того, як сформулювати питання і коли саме його поставити. Найчастіше, відповіддю питанням, яка планета перебуває найближче до Землі, ви отримаєте однозначну відповідь - це Венера. Найближче вона підлітає до нашої планети на відстань 38 млн км і жодна інша планета не може бути ближче. Після неї найближчою планетою виявиться Марс, який може наближатися до Землі на відстань близько 55 млн км. На третьому місці в цьому списку знаходиться Меркурій з відстанню 77 млн км від Землі. Але наша планета рідко знаходиться поруч із найближчою точкою до будь-якої з цих планет, і всі три з них постійно обертаються навколо Сонця з різною швидкістю. Тобто відстань між Землею та цими планетами змінюється.

Якщо запитати астрономів, яка планета знаходиться ближче до Землі зараз, то складно отримати однозначну відповідь, адже Меркурій, Венера та Марс можуть бути такими планетами. Все залежить від того, де вони знаходяться до Землі під час свого обертання навколо Сонця.

Меркурій знаходиться найближче до Сонця, і має найменшу орбіту, а значить, вона найчастіше знаходиться на тій стороні Сонця, що і Земля, а значить ближче до неї. А Венера та Марс проводять тривалі періоди часу набагато далі від Землі. За словами вчених, через це Меркурій у середньому є найближчим середнім сусідом усіх шести інших планет в нашій сонячній системі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені виявили систему з шести планет, рух яких порівняли з танцем - настільки синхронно та ритмічно вони обертаються навколо своєї Зірки.

  • Вас також може зацікавити:

Космічний апарат NASA Psyche зробив перші знімки на шляху до "залізного" астероїда: фото

"Скеля трьох планет": NASA показало фантастичне фото острова на тлі Юпітера, Венери та Місяця

Земля не єдина у Всесвіті: вчені виявили нові планети, на яких може бути життя