RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Археологи виявили унікальні артефакти, які вціліли після виверження Везувію. Відео

У руїнах Геркаланума - давньоримського міста на березі Неаполітанської затоки, поруч з сучасним Ерколано – археологи виявили залишки дерев'яних меблів, що збереглися після виверження вулкана Везувія.

Про це повідомляє "Ancient Origins".

Зазначається, що ці артефакти є надзвичайно важливими для розуміння повсякденного життя стародавніх римлян. Археологи були здивовані, наскільки майстерно теслярами були зроблені меблі, а їх робота витримала випробування часом.

Серед чудових знахідок — човни складного дизайну, каркаси ліжок та столи. Кожен виріб свідчить про винахідливість і креативність своїх творців. Особливо зворушливою знахідкою стало дитяче ліжечко, знайдене поруч з останками сім'ї, які воно належало.

Читайте також: Після виверження Везувію стався сильний землетрус: вчені зробили нове відкриття про загибель Помпеїв. Відео

Зазначається, що ці надзвичайні знахідки вдалося вилучити з місця, де їх знайшли, та відреставрувати зберігши структурну цілісність та деякі оригінальні кольори. Їх виставили в одному із італійських музеїв.

Варто зазначити, що виверження Везувію 24 серпня 79 року — одне з найпотужніших вулканічних вивержень за всю історію існування людства. Цей вулкан відомий тим, що під час плініанського виверження знищив римські міста Помпеї, Геркаланум та Стабії. Приблизне число загиблих в Помпеях — 2 000 осіб. Вважається одним із найнебезпечніших вулканів світу. Відомо понад 80 значних вивержень цього вулкана, останнє з яких сталося в 1944 році.

Раніше "Апостроф" писав, що в Америці виявили скелет одного з перших колоністів.

  • Вас також може зацікавити:

Вчені за допомогою сучасних технологій показали, як міг виглядати Олександр Македонський

На Волині знайшли перстень 13-го століття: у чому унікальність артефакту

У Польщі виявили дивні артефакти: вчені ламають голову, як статуетки виявилися поруч