RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Ізраїльські вчені виявили невідомого раніше жука, що жив за часів динозаврів

Вчені Єврейського університету виявили в бурштині, який прибув з М’янми (колишня Бірма), новий вид жуків, досі невідомий науці, які жили близько 99 мільйонів років тому за часів динозаврів.

Про це пише The Yerusalem post.

Читайте також: Вчені знайшли в Індії останки змії розміром більше, ніж тиранозавр Т-Rex. Фото

Серед його особливостей, порівняно з уже відомими науці видами, є унікальні кольори та форми, які, на думку дослідників, використовувалися як відлякувач від хижаків. Дослідники також відзначили, що сам факт того, що кольори нового жука збереглися протягом багатьох років, є не менш дивним.

Комаха, яка була описана як новий рід і вид, була знайдена в шматку бурштину, який винятково зберігся. Це дозволило команді детально вивчити його морфологію та визначити, що він має низку унікальних характеристик, які відрізняють його від інших комах, відомих із бурштину – величезні очі, які займають більшу частину голови та дуже барвисті.

Стародавні комахи, що збереглися в бурштині, часто мають жовтувато-коричневий, блідий і рівномірний колір, тоді як різкі та чіткі кольори зустрічаються рідше. Назва, яку можна дати жуку, що належить до його забарвлення - Miropictopallium coloradmonens (розмальований плащ).

Відкриття допомагає ентомологам і археологам краще зрозуміти, як виглядало середовище проживання та біорізноманіття на тій самій території за часів динозаврів 99 мільйонів років тому, а також роль різних предметів у природі, а також дослідити, які з види вижили, еволюціонували або вимерли протягом мільйонів років.

Крім того, знання давнього біорізноманіття допомагає дослідникам краще передбачити й оцінити стійкість і виживання видів у майбутньому, а також вплив глобального потепління та інших змінних на багато видів.

Раніше у Франції виявили доісторичну спорудунезвичної форми.

  • Вас також може зацікавити:

Паріс і Єлена, Кассандра і бог Аполлон: у Помпеях знайшли фрески про війну в Трої, фото

Цивілізацію ацтеків знищила таємнича хвороба: вчені наблизилися до розкриття причини

Легенди про "велетів Лавлока": археологи вивчають гігантські скелети, знайдені в печері