RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Зоря" - "Шахтар": де дивитись фінал Кубку України-2015/16

21 травня Львів вперше в історії прийматиме фінал Кубка України: в розіграші-2015/16 за трофей посперечаються двоє представників східної України - луганська "Зоря" і донецький "Шахтар".

Луганчани зіграють у вирішальній стадії змагань вперше в історії, а донеччани - в 16-й. При цьому підопічні Мірчі Луческу в 6-й раз поспіль виходять у фінал. Два останні рази виявилися для них невдалими - вони програвали Кубок принциповим суперникам "Динамо".

"Зоря" - "Шахтар"

21 травня, субота, 17:00. Львів, стадіон "Арена-Львів".

Пряма трансляція на каналі "Україна"

Орієнтовні склади

"Зоря": Шевченко - Опанасенко, Сиваков, Форстер, Каменюка - Гордієнко, Гречишкін - Караваєв, Любенович, Тотовиький - Будковський

"Шахтар": Пятов - Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі - Малишев, Коваленко - Марлос, Коваленко, Тайсон - Едуарду.

Втрати: Чечер - Азеведу, Бернард, Шевчук, Кобін.

Суддя: Євген Арановський (Київ). Шахтер Заря Кубок_Украины Львов финал

У взаєминах команд - повна домінація "Шахтаря". Втім, ситуація покращилася для "Зорі" в нинішньому сезоні. Якщо не брати до уваги розгрому, який вчинили донеччани команді Юрія Вернидуба в першому колі, а тоді луганчани вели в рахунку, але незабаром пропустили 7 голів, намагаючись зіграти з грізним опонентом на відкритих курсах, то в цілому, можна говорити, що "біло-чорні" вже подолали комплекс "гірників". За два останні чемпіонати команди обмінялися перемогами, і за твердженням експертів, журналістів, "Зоря" може перемагати будь-яку команду Прем'єр-ліги, в тому числі і "Шахтар".

Залишається додати, що "Шахтар" програвав у фіналах Кубка шість разів в 15 іграх. Обіграти "гірників" у вирішальному поєдинку за трофей вдавалося лише двом командам - "Динамо" і "Ворсклі". А ось "Дніпро", київський ЦСКА, донецький "Металург" і одеський "Чорноморець" поступалися "оранжево-чорним".

Як повідомляв "Апостроф", за результатами чемпіонату Прем'єр-ліги визначилися всі учасники єврокубків від України в сезоні 2016/17: в Лізі чемпіонів зіграє "Динамо", а "Шахтар" буде пробиватися в основний раунд через кваліфікацію. У Лізі Європи Україну представлятимуть "Зоря", "Ворскла" і "Олександрія". Причому луганчани гратимуть з групового турніру, а полтавчани і олександрійці - з третього раунду.