RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дуже соромно і прикро: Ярмоленко виправдався після ганьби на Євро-2016

Лідер збірної України, вінгер Андрій Ярмоленко поділився емоціями після поразки від Північної Ірландії на Євро-2016, яка фактично залишила команду без шансів на продовження боротьби за високі місця.

Про це повідомляє dynamo.kiev.ua.

"Особисто мені дуже соромно. Я не знаю, як повертатися додому. Дуже прикро. Великі надії були на цей чемпіонат Європи. Дуже прикро", - прокоментував матч Ярмоленко.

Нагадаємо, що поразки від Північної Ірландії, а також нічия в матчі Німеччина - Польща (0:0) позбавила українців шансів піднятися вище 4-го місця в групі С, що означає, що 21 червня в Марселі "синьо-жовті" завершать виступи на турнірі.

Ярмоленко спростував слова головного тренера Михайла Фоменка, що на полі не було єдиного колективу.

"Я вважаю, що колектив у нас є. Просто ми елементарно не знаємо, що робити з такою обороною. Ми виходимо і як ніби б'ємося об стінку. Володіння м'ячем у нас сьогодні було 65%, але толку від цього? Ми не знаємо, за рахунок чого можна зламати таку ешелоновану оборону. Ми прекрасно знали, як ірландці гратимуть. Розбирали їх матч з Польщею, і розуміли, яка гра нас у виконанні суперника чекає. Але, як бачите, знову пропускаємо зі стандарту і після цього не можемо зібратися ", - зазначив українець.

Нагадаємо, збірна України поступилася в другому матчі поспіль на Євро-2016. Як і 16 червня, чотирма днями раніше українці програли Німеччині з рахунком 0:2. Підопічні Михайла Фоменка володіли ініціативою, контролювали м'яч, однак так і не створили за весь матч хоча б один по-справжньому небезпечний момент. Тоді як підопічні Майкла О'Ніла скористалися своїми шансами сповна. Додамо, що Північна Ірландія здобула історичну перемогу - так французький чемпіонат став першим континентальним турніром за їх участі. Автором історичного гола став Гарет Маколі. Саме він перестрибнув Євгена Хачеріді і вразив ворота Андрія П'ятова головою.

Додамо, що Північна Ірландія вперше в історії відсвяткувала перемогу над українською командою. Раніше чотири попередні зустрічі з українцями завершувалися для них не так вдало - дві поразки і дві нічиї.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст пояснив, чому невдача збірної України на Євро-2016 була очікуваною. За словами головного редактора видання football.ua Кирила Крижанівського, північноірландці мають кращу практику в клубах, а заодно перевершують українців у характері і бажанні.

Більше про провальний матч збірної читайте в матеріалі "Апострофу" - Україна - Північна Ірландія - 0: 2. Хроніка матчу Євро-2016, відео голів, онлайн