RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Збірна України з тріском увійшла в історію Євро-2016:

Збірна України увійшла в історію Євро-2016 як перша з 24 учасників команда, яка втратила будь-які шанси на вихід в плей-офф турніру. Така ситуація склалася після 2-го туру в групі С: українці програли 0:2 Північній Ірландії, а Німеччина і Польща розписали мирову 0:0.

Таким чином, підопічні Михайла Фоменка навіть в разі перемоги над Польщею 21 червня не зможуть обійти ірландців і претендувати на вихід в 1/8 фіналу як одна з 4-х команд, що зайняли треті місця. Іншими словами, поєдинок в Марселі стане останнім для "синьо-жовтих" на ЧЄ у Франції.

Додамо, що на Євро-2012 українці посіли 3-тє місце в групі з Англією, Францією та Швецією.

Нагадаємо, збірна України поступилася в другому матчі поспіль на Євро-2016. Як і 16 червня, чотирма днями раніше українці програли Німеччині з рахунком 0: 2. Підопічні Михайла Фоменка володіли ініціативою, контролювали м'яч, однак так і не створили за весь матч хоча б один по-справжньому небезпечний момент. Тоді як підопічні Майкла О'Ніла скористалися своїми шансами сповна. Додамо, що Північна Ірландія здобула історичну перемогу, так французький чемпіонат - перший континентальний турнір з їх участю. Автором історичного гола став Гарет Маколі. Саме він перестрибнув Євгена Хачеріді і вразив ворота Андрія П'ятова головою.

Додамо, що Північна Ірландія вперше в історії відсвяткувала перемогу над українською командою. Раніше чотири попередні зустрічі з українцями завершувалися для них не так вдало - дві поразки і дві нічиїх.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст пояснив, чому невдача збірної України на Євро-2016 була очікуваною. За словами головного редактора видання football.ua Кирила Крижанівського, північноірландці мають кращу практику в клубах, а заодно перевершують українців в характері і бажанні.

Більше про провальний матч збірної читайте в матеріалі "Апострофа" - "Україна - Північна Ірландія - 0: 2. Хроніка матчу Євро-2016, відео голів, онлайн