RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

ЗМІ повідомили про кінець існування футбольного клубу Коломойського

Один із грандів українського футболу "Дніпро" може припинити своє існування через відсутність фінансування.

Про це повідомляє fcdnipro.com.

Така ситуація склалася через те, що власник Дніпровського клубу Ігор Коломойський припиняє його фінансування. Місце команди в Прем'єр-лізі може зайняти "Черкаський Дніпро", який посів друге місце в чемпіонаті першої ліги. Водночас зазначається, що домашній стадіон дніпрян "Дніпро-Арена" може стати новою домашньою ареною для луцької "Волині" або охтирського "Нафтовика", які також мають відношення до фінансово-промислової групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, раніше УЄФА покарала "Дніпро" за невиконання боргових зобов'язань перед тренерським штабом екс-наставника Хуанде Рамоса (йшлося про 1,4 мільйона євро) виключенням із єврокубків на сезон. Також нинішній головний тренер команди Мирон Маркевич підтвердив, що новий сезон у Прем'єр-лізі вона почне з показником "-6" в графі "набрані очки".

Також не додає оптимізму вболівальникам і те, що "Дніпро" вже позбувся основних футболістів: універсала Лео Матоса і хавбека Євгена Шахова, які перебралися в грецький ПАОК, центрбека Дмитра Чигринського, який приєднався до грецького АЕКу, і форварда Матеуса, який швидше за все продовжить кар'єру в Китаї.

Як повідомляв "Апостроф", на початку червня в Харкові відбулася акція за участю уболівальників "Металіста", які вимагали в місцевої влади втрутитися в складну ситуацію з клубом. "Металіст" не візьме участі в новому сезоні чемпіонату Прем'єр-ліги через відсутність джерел фінансування.