RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Легендарний український хокеїст пішов на пенсію: опубліковано відео

Легендарний український хокеїст, дворазовий володар престижного трофея Кубок Стенлі, ветеран 12 сезонів в Національній хокейній лізі прийняв рішення завершити кар'єру.

Про те, що 37-річний хокеїст повісив ковзани на цвях, повідомила прес-служба НХЛ.

"Згадуючи свою кар'єру, я дійсно усвідомлюю, як мені пощастило виступати на вищому рівні і виграти Кубок Стенлі навіть не один, а два рази. Крім того, на своєму шляху я знайшов безліч друзів. Нескінченно вдячний клубу" Філадельфія Флаєрс ", який дав мені шанс проявити себе на цьому рівні. Вони повірили в мене і надали можливість досягти цих висот. Дякую інші чотири клуби НХЛ, в яких мені пощастило грати"- зазначив Федотенко.

Нападник, який отримав прізвисько Танк за свою наполегливість і вміння грати в силовий хокей, виступав в Північній Америці з 1997 року. Федотенко по-своєму унікальний гравець - йому вдалося пробитися в НХЛ минаючи систему драфта: "Філадельфія" його підписала вільним агентом, а в НХЛ Федотенко дебютував в сезоні 2000/01. Провів у Лізі 863 матчу, набрав 366 очки і виграв Кубок Стенлі з "Тампа-Бей" (сезон-2003/04) і "Піттсбургом" (2008/09). Додамо, що в першому випадку Руслан зробив безпосередній внесок у завоювання трофея, закинувши дві шайби у вирішальній грі фінальної серії проти "Калгарі".

Крім "Філадельфії", "Тампи" і "Піттсбурга" киянин виступав за "Нью-Йорк Айлендерс" і "Нью-Йорк Рейнджерс". Останні два сезони гравець провів в фарм-клубі "Міннесоти" в Американській хокейній лізі - "Айові Уайд", проте виклик в першу команду не отримував. У сезонах 2012/13 і 2013/14 Федотенко виступав за донецький "Донбас". У светрі збірної України Руслан взяв участь в Олімпійських Іграх-2002 в Солт-Лейк Сіті.

Як повідомляв "Апостроф", збірна України з хокею виграла чемпіонат світу в дивізіоні 1В і підвищилася в класі. Світова першість в дивізіоні 1А в 2017 році відбудеться в Києві.

За матеріалами sportarena.com