RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Формула-1: новий чемпіон зробив сенсаційну заяву

Німецький гонщик Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри в Формулі-1. Новоспечений чемпіон світу зробив сенсаційну заяву перед церемонією вручення чемпіонського трофея.

"Я хочу скористатися цією можливістю, щоб зробити заяву. Я вирішив тут і зараз оголосити про завершення моєї кар'єри в Формулі-1. Це важко пояснити, ще коли мені було шість років, і я тільки почав займатися автоспортом, у мене була цілком конкретна мрія - стати чемпіоном світу. Тепер я цього домігся.

За двадцять п'ять років у гонках я все віддав досягненню саме цієї мрії. У цьому році мені вдалося її здійснити, завдяки допомозі людей з мого оточення, моїх уболівальників, моєї команди, сім'ї та друзів. Це був неймовірний і незабутній досвід", - цитує Росберга F1news.ru.

Крім того, на своїй сторінці в Facebook Росберг, який захищав кольори "Мерседеса", повідомив про те, що замислюватися про завершення кар'єри в разі завоювання титулу почав ще після гонки в Японії, яка відбулася 9 жовтня. Остаточне рішення гонщик прийняв у понеділок.

31-річний Росберг провів у Формулі-1 одинадцять сезонів. Крім чемпіонського титулу, німець двічі вигравав срібні медалі чемпіонату.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Росберг став чемпіоном світу за підсумками заключної гонки сезону.