RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Перший крок: Росія втратила етап Кубка світу з біатлону

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) після вивчення доповіді Річарда Макларена про допінг у російському спорті повідомив про те, що розпочав розслідування відносно 29 російських біатлоністів, і прийняв відмову Союзу біатлоністів Росії проводити восьмий етап Кубка світу в Тюмені, а також юніорський чемпіонат світу в Острові.

"Це перший важливий крок, зроблений для того, щоб показати всю серйозність нинішньої ситуації. Ми завжди демонстрували нульову терпимість до допінгу. Спортсмени заслуговують того, щоб уникати підозр на свою адресу. Тому що їх недостатньо для накладення санкцій, ми будемо брати до уваги всі думки, але не будемо діяти лише виходячи з підозр. Правила повинні працювати в обидві сторони - як для винних, так і для невинних", - наводить слова президента IBU Андерса Бессеберга Sportbox.ru.

Також стало відомо про те, що два російських біатлоніста вже тимчасово відсторонені від участі в змаганнях. IBU проводить дисциплінарне розслідування в їх відношенні.

Варто відзначити, що раніше збірні Норвегії, Чехії та Великобританії з біатлону заявили про намір бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що відомі біатлоністи заявили про необхідність покарати російських спортсменів і висловили готовність бойкотувати змагання.