RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У російських легкоатлеток відібрали "срібло" Олімпіади-2012

Жіноча збірна Росії з легкої атлетики дискваліфікована і позбавлена срібної медалі Олімпійських ігор 2012 року в естафеті 4х400 метрів.

Дане рішення Міжнародний олімпійський комітет виніс після перевірки допінг-проб спортсменок. У ході повторної перевірки в допінг-пробі однієї з учасниць збірної Росії Антоніни Кривошапки був знайдений заборонений препарат турінабол.

Крім Кривошапки, до складу команди входили Юлія Гущина, Тетяна Фірова, Наталя Антюх, Анастасія Капачінськая і Наталія Назарова. Через позитивну допінг-пробу однієї спортсменки "срібла" позбудуться всі учасниці команди. МОК офіційно заявив про те, що росіянки повинні повернути свої срібні медалі.

Відзначимо, що українська команда на Олімпіаді-2012 посіла четверте місце в естафеті 4х400 метрів і, таким чином, може отримати бронзові нагороди.

Як повідомляє офіційний сайт МОК, повторну перевірку допінг-проб провалили ще два атлета, які брали участь в ОІ-2012. Це росіянка Віра Ганєєва, яка зайняла 23-е місце в метанні диска, а також турецький боксер Адем Кіліччі, який зайняв 5-е місце.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що олімпійський чемпіон Сочі-2014 з Росії дискваліфікований на чотири роки.