RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відомий коментатор запропонував заграти за збірну України форварда "Шахтаря"

Український коментатор Віктор Вацко впевнений у тому, що нападник "Шахтаря" Густаво Бланко Лещук може принести користь національній збірній України.

За словами Вацко, Федерація футболу України повинна зробити все можливе, щоб цей аргентинський футболіст отримав виклик в збірну.

"Недавно десь вичитав, що українське походження Густаво Бланко Лещука дозволяє йому швидко отримати громадянство України. Його гра проти "Сельти", не тільки гол, а власне гра, неодноразово змушувала замислюватися про те, що цей футболіст міг би допомогти збірній України. Звичайно, за "Шахтар" це був лише перший офіційний матч Густаво. Звичайно, попереду у нього як успіхи, так і невдачі. Але чи багато у нас в країні сильних центрфорвардів, яких можна назвати забивними? Не дефіцит чи ударного забивного нападника зі стабільної ігрової практики був однією з найбільших наших проблем у минулому році? Лещуку (а саме ця, українська частина подвійного прізвища, була написана на його футболці у матчі проти " Сельти) 25 років. Він у розквіті сил.

Відштовхуючись від цього, є переконання, що Густаво Бланко Лещука необхідно найближчим часом "заграти" в офіційному матчі за збірну України. І нехай надалі створює конкуренцію, здорову, якісну, яка допомагає в прогресі, нашим вже діючим, відомим "заигранным" за збірну атакуючим талантам. Нехай дає ще одну опцію приємного вибору тренерському штабу.

Ну і противники натуралізації тут будуть без аргументів. Походження ж у Густаво – українське!", – написав Вацко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що прадід Бланко Лещука був уродженцем України. Сам футболіст виступає в Прем'єр-лізі з 2016 року. За збірну Аргентини форвард не заграний, що дозволяє йому грати за іншу національну команду.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "Шахтар" обіграв "Сельту" в 1/16 фіналу Ліги Європи завдяки голу Бланко Лещука.