RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Став відомим формат Ліги націй УЄФА

УЄФА представив формат Ліги націй - турніру серед національних збірних, який покликаний замінити товариські матчі.

Перші поєдинки Ліги націй будуть зіграні в вересні 2018 року, а перший турнір триватиме до червня 2019 року. Уже зараз відомо, що в рамках турніру 55 збірних будуть розбиті на чотири дивізіони - A, B, C і D.

Поділ на дивізіони відбудеться відповідно до рейтингу УЄФА. Так, в дивізіоні A зіграють 12 найкращих збірних, в дивізіоні B - 12 наступних за рейтингом, в дивізіоні С - 15 наступних, а в дивізіоні D - 16 останніх команд.

Кожен дивізіон буде складатися з чотирьох підгруп (в дивізіонах A і B - по три команди в кожній, в дивізіоні С - три квартети і одне тріо, в дивізіоні D - по чотири команди). При цьому буде діяти принцип підвищення і пониження команд у класі - підніматися на один дивізіон вище буде по одній найкращій команді з кожної групи, а опускатися - по одній найгіршій. Переможець Ліги націй визначиться у фінальному турнірі з чотирьох найкращих команд першого дивізіону.

Важливим моментом є те, що підсумкове становище команд буде визначати склад кошиків для жеребкування наступних європейських кваліфікаційних турнірів.

Відзначимо, що попередньо (згідно з рейтингом УЄФА від 26 березня 2017 року) збірна України потрапляє в дівізіон B.

Дивізіон A (чотири групи по три збірні): Німеччина, Франція, Португалія, Бельгія, Іспанія, Англія, Швейцарія, Італія, Хорватія, Польща, Ісландія, Боснія і Герцеговина;

Дивізіон B (чотири групи по три збірні): Ірландія, Росія, Австрія, Швеція, Словаччина, Уельс, Україна, Голландія, Північна Ірландія, Чехія, Туреччина, Угорщина;

Дивізіон C (одна група з трьох збірних і три групи по чотири збірні): Греція, Румунія, Словенія, Ізраїль, Сербія, Данія, Болгарія, Албанія, Шотландія, Чорногорія, Норвегія, Литва, Азербайджан, Кіпр, Вірменія;

Дивізіон D (чотири групи по чотири збірні): Естонія, Фінляндія, Білорусь, Грузія, Фарерські острови, Латвія, Македонія, Казахстан, Молдова, Люксембург, Ліхтенштейн, Косово, Мальта, Андорра, Сан-Марино, Гібралтар.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в УЄФА планують змінити трансферні правила.