RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Світоліна виграла турнір в Римі і стане шостою ракеткою світу: опубліковано відео

Еліна Світоліна стала переможницею престижного турніру WTA Premier 5 в Римі з призовим фондом $ 3,076,495. У фінальному матчі українка обіграла четверту ракетку світу Симону Халеп.

Світоліна програла в першому сеті, але потім в не менш напруженій боротьбі виграла другу партію. Українка лідирувала з рахунком 5:3, не змогла дотиснути суперницю і дозволила їй зрівняти рахунок, проте потім взяла дві подачі поспіль. А в третьому періоді Світоліна впевнено розібралася з суперницею, яка по ходу матчу консультувалася з фізіотерапевтом через проблеми з щиколоткою. Підсумковий рахунок - 4:6, 7:5, 6:1.

Перемога на турнірі в Римі означає, що з наступного тижня українка буде шостою ракеткою світу, що стане новим рекордом України в жіночому тенісі. Крім того, Світоліна гарантувала собі перше місце в чемпіонській гонці сезону WTA.

Відзначимо, що цей титул став для Світоліной восьмим в кар'єрі і вже четвертим у поточному сезоні. Раніше в 2017 році перша ракетка України виграла турніри на Тайвані, в Дубаї і Стамбулі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в півфіналі Світоліна пройшла іспанку Гарбін'є Мугурусу.