RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Арбітра з бази "Миротворця" відсторонили від матчу за Суперкубок України

Арбітр Анатолій Жабченко, який повинен був працювати на матчі за Суперкубок України між "Шахтарем" і "Динамо", знятий з цього поєдинку. Комітет арбітрів Федерації футболу України оприлюднив заяву про заміну судді.

"14 липня 2017 в Комітет надійшла заява від арбітра Анатолія Жабченка, в якій цей український арбітр у відповідальний спосіб звертається з проханням зняти його з матчу, розуміючи той сильний пресинг, що чиниться у ЗМІ щодо питання його так званого подвійного громадянства, а також задля уникнення ризиків пов’язаних із громадським порядком під час проведення матчу за Суперкубок України в Одесі.

Комітет арбітрів ФФУ, взявши до уваги цей лист, прийняв рішення замінити арбітра Анатолія Жабченка арбітром Костянтином Трухановим", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що на початку червня Жабченко був включений в базу даних сайту "Миротворець". За даними ресурсу, арбітр проживає в анекованому Криму, при цьому отримав російське громадянство і регулярно перетинає кордон України через закриті пункти пропуску.

"Апостроф" проведе онлайн-трансляцію матчу "Шахтар" - "Динамо" 15 липня.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що фанати "Динамо" заявили про скандальне рішення перед матчем за Суперкубок.