RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На чемпіонаті світу з легкої атлетики заборонили гімн Росії

Російським спортсменам, які будуть виступати на чемпіонаті світу з легкої атлетики під нейтральним прапором, заборонили виконувати і слухати гімн РФ під час змагань.

Дане рішення було прийняте Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF).

"Національний гімн країни нейтрального спортсмена не може здійснюватися за допомогою засобів звуковідтворення або а капела поруч з будь-яким об'єктом, пов'язаним з проведенням заходу, включаючи, але не обмежуючись змагальним стадіоном, розминочними аренами, зоною реєстрації, тренувальними аренами і готелями", - наводить текст регламенту ЧС Lenta.ru.

Крім того, російським легкоатлетам заборонено використовувати на чемпіонаті світу спортивну форму в забарвленні національного прапора, а також зображувати на тілі символи країни.

Відзначимо, що на чемпіонаті світу, який пройде з 4 по 13 серпня, під нейтральним прапором виступлять 19 російських спортсменів, кандидатури яких були схвалені IAAF. Під прапором РФ легкоатлети виступати не можуть, так як Всеросійська федерація легкої атлетики дискваліфікована і відсторонена від всіх міжнародних змагань під егідою IAAF.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Netflix зняв документальний фільм про систему допінгу в Росії.