RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Укорочували кінцівки: в Британії спалахнув гучний скандал з паралімпійцями

Міжнародний паралімпійський комітет почав розслідування відносно британських спортсменів, які нібито перебільшували свою інвалідність, щоб змагатися з більш слабкими суперниками.

Як повідомляє Sports.ru з посиланням на дані BBC, перед спеціальною комісією, яка визначає, в якому класі буде змагатися паралімпієць, британські спортсмени завдяки операціям укорочували собі кінцівки. Таким чином, британські паралімпійці отримували право на виступ у більш слабкому класі поряд зі спортсменами повністю позбавленими рук і ніг.

Крім того, за інформацією BBC, деякі британці змагалися на інвалідних візках, хоча не користуються ними в повсякденному житті.

Відзначається, що випадки подібного шахрайства в британській збірній носили масовий характер. Деякі спортсмени з національної збірної навіть відмовлялися від участі в змаганнях, не бажаючи ставати частиною цієї схеми.

Нагадаємо, на Паралімпіаді-2016 Великобританія зайняла друге місце в медальному заліку, вигравши 147 нагород, серед яких 64 - золоті.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 17 антидопінгових агентств світу виступили за усунення Росії від Олімпіади-2018.