RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

УЄФА офіційно затвердив формат Ліги націй

УЄФА затвердив і представив остаточний формат Ліги націй - турніру, який покликаний замінити більшу частину товариських матчів для національних збірних.

В рамках турніру всі 55 європейських збірних будуть розбиті на чотири дивізіони (A, B, C і D) в залежності від своїх позицій в рейтингу після закінчення кваліфікації на ЧС-2018. У дивізіоні A зіграють 12 найкращих збірних, у дивізіоні B - 12 наступних за рейтингом, в дивізіоні С - 15 наступних, а в дивізіоні D - 16 останніх команд.

Кожен дивізіон буде складатися з чотирьох підгруп (в дивізіонах A і B - по три команди в кожній підгрупі, в дивізіоні С - три квартети і одне тріо, а в дивізіоні D - по чотири команди). Команди з однієї підгрупи зіграють один проти одного вдома і на виїзді. При цьому буде діяти принцип підвищення і пониження команд у класі - за підсумками турніру підніматися на один дивізіон вище буде по одній найкращій команді з кожної групи, а опускатися - по одній найгіршій.

Переможець Ліги націй визначиться у фінальному турнірі з чотирьох найкращих команд першого дивізіону. Фінальний турнір пройде за схемою плей-офф: два півфінали, фінал і матч за третє місце.

Жеребкування групового етапу Ліги націй відбудеться 24 січня 2018 року, а перші поєдинки будуть зіграні у вересні 2018 року. Дебютний турнір триватиме до червня 2019-го.

Варто зазначити, що в зв'язку зі стартом Ліги націй відбірковий турнір на Євро-2020 стартує не традиційно восени, як було раніше, а в березні 2019 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що УЄФА назвав місця проведення фіналів єврокубків в 2019 році.