RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

МОК довічно дискваліфікував відомих російських лижників

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення довічно відсторонити від участі в змаганнях російських лижників Олександра Легкова і Євгенія Бєлова за порушення антидопінгових правил.

"Дисциплінарна комісія МОК під керівництвом Освальда після слухань визнала винними двох російських лижників - Олександра Легкова і Євгенія Бєлова - в порушенні антидопінгових правил на Олімпійських іграх в Сочі 2014 року. Результати обох спортсменів повинні бути анульовані, їм заборонено брати участь в майбутніх Олімпійських іграх. Це не включає в себе заборону на регулярні змагання, що проводяться під егідою Міжнародної федерації лижного спорту (FIS)", - йдеться в заяві адвоката спортсменів Крістофа Вішеманна.

Таким чином, Легков і Бєлов не зможуть брати участь у всіх змаганнях, які проходять під егідою МОК. Крім того, анульовано результати спортсменів. Зокрема, Легкову доведеться повернути дві медалі Олімпіади-2014.

На Олімпійських іграх в Сочі Легков виграв золоту медаль в гонці на 50 кілометрів, а також "срібло" в естафеті 4х10 км. Найкращим результатом Бєлова стало вісімнадцяте місце в гонці 15+15 кілометрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 17 країн виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018.