RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії готують бойкот зимовій Олімпіаді

Російські телеканали можуть повністю відмовитися від трансляції Олімпіади-2018, якщо Міжнародний олімпійський комітет відсторонить збірну Росії від участі в Іграх.

Про можливий бойкот з боку трьох російських телеканалів з посиланням на власні джерела повідомляють "Ведомости".

Олімпіаду-2018 в Росії планують транслювати "Перший канал", "Росія 1" і "Матч ТВ". Однак, як повідомили "Ведомостям" відразу кілька співрозмовників, знайомих з ситуацією, якщо російська збірна не поїде до Південної Кореї, "Перший" та "Росія 1" з великою часткою ймовірності відмовляться від показу Ігор.

Для "Першого каналу" і "Росії 1" покупка трансляцій Олімпіади-2018 буде економічно невигідною. Відсутність російських спортсменів на Олімпіаді значно знизить інтерес до трансляцій, а через низькі рейтинги канали не зможуть заробити на рекламі. Крім того, в такій ситуації телеканалам складно буде втримати російських спонсорів олімпійських трансляцій.

Що стосується "Матч ТВ", то він, як спеціалізований спортивний канал, можливо, зможе зібрати достатній для себе рейтинг і без участі російської збірної. Однак, за даними ще одного співрозмовника видання, "Матч ТВ", ймовірно, також відмовиться від трансляції Ігор.

Крім того, наголошується, що рішення про бойкот трансляцій може прийняти російська влада.

Рішення щодо можливого відсторонення Росії від Олімпіади-2018 МОК буде приймати 5-6 грудня.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Німеччині закликали МОК відреагувати на скандальну заяву російського чиновника.