RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Почнемо тестувати: в ФФУ заявили про бажання ввести відеоповтори

В Україні вже в цьому сезоні можуть почати тестувати систему відеоповторів під час футбольних матчів - "Відео асистент рефері" (VAR).

Про це заявив президент Федерації футболу України Андрій Павелко, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

"Ми звернулися до Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) з листом, в якому висловили бажання приєднатися до програми тестування системи "Відео асистент рефері". Як відомо, IFAB дозволила дворічний експеримент з тестування системи "Відео асистент рефері". Наскільки мені відомо, в Європі Німеччина, Італія, Португалія вже використовують VAR у всіх матчах своїх чемпіонатів. Польща, Чехія і Голландія тестують систему в окремих поєдинках. Бажання приєднатися до програми тестування, крім України, також висловили Іспанія і Туреччина", - сказав Павелко.

"Щоб система VAR почала діяти під час матчів Прем'єр-ліги і Кубка України, потрібно виконати ряд вимог IFAB. Це не тільки технічні вимоги до якості трансляції матчів - кількість камер, обладнання місця для перегляду і інші нюанси. Це також і певні вимоги до арбітрів, яким необхідно пройти відповідний курс навчання.

IFAB висуває досить серйозні вимоги, але будемо сподіватися що нам вистачить для підготовки зимового міжсезоння. Почнемо тестувати систему, можливо, з окремих матчів підвищеної складності. Хоча остаточне рішення з цього питання приймемо вже ближче до початку другої частини сезону", - також зазначив глава ФФУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в "Шахтарі" жорстко розкритикували суддівство скандального матчу з "Зорею".