RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Це насмішка: екс-слідчий WADA розкритикував рішення МОК по російським спортсменам на Олімпіаді-2018

Екс-слідчий Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Джек Робінсон розкритикував рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити російських спортсменів до участі в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором.

У своїй статті для New York Times Робінсон розповів, що 99% російських спортсменів приймають допінг.

"Рішення МОК по Росії - це не покарання, а насмішка. Це зроблено для того, щоб захистити російські комерційні та політичні інтереси. Під час нашого розслідування ми з'ясували, що 99 відсотків російських спортсменів приймають допінг. Ми зрозуміли, що як тільки російський спортсмен потрапляє в збірну країни, у нього просто немає вибору - або допінг, або кінець кар'єри", - розповів Робінсон.

"Покарання МОК для Росії - цілковитий фарс. Це означає, що в Пхенчхані-2018 чисті спортсмени знову змагатимуться з допінгістамі. Роки пройдуть, перш ніж ми дізнаємося про справжніх чемпіонів і призерів Ігор-2018. І вони знову отримають свої медалі поштою. Будуть виявлені випадки застосування допінгу в Пхенчхані-2018 чи ні, але вони там точно будуть.

Росія не тільки не визнала свою вину, а й продовжує використовувати допінг навіть під час розслідування. Всі докази свідчать про те, що допінгова система все ще працює. І МОК це знає. Рішення МОК по Росії навіки заплямувало олімпійську хартію", - також підкреслив екс-слідчий WADA.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що відомий спортсмен з РФ висловився про допінг у російському спорті.