RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вилучив би Гармаша ще раніше: арбітр з бази "Миротворця" пояснив своє скандальне рішення в матчі "Шахтар" - "Динамо"

Арбітр Юрій Вакс вперше розповів, чому вилучив Дениса Гармаша в матчі "Шахтар" - "Динамо", який відбувся в квітні 2012 року.

Про своє скандальне рішення Вакс розповів в інтерв'ю Football Hub.

"Що стосується того епізоду, то Гармаш стукнувся з кимось із гравців "Шахтаря" і лежав на землі. Я підійшов, говорю: "Вам потрібна медична допомога?", - "Так, потрібна". Вийшли лікарі, я три рази сказав лікарям: "Будь ласка, покиньте межі поля. Ви зрозуміли?". Мені відповіли, що зрозуміли. Я розвернувся, побіг до центру поля. Там був метр до лінії поля, щоб Гармаш міг покинути його межі. Я три рази показав, що потрібно залишити поле саме тут.

Моя помилка була в тому, що я це не проконтролював. Я розвернувся спиною і не бачив цього. І коли команда почала розігрувати удар від воріт, чую по рації, що Гармаш вийшов в поле. Ну вийшов в поле - отримай другу жовту. Чи була це підказка асистента? Я не хочу ні на кого нічого перекладати. Я прийняв це рішення, і я був не правий", - сказав Вакс.

"Не раз переглядав цю гру. Якби можна було повернути час назад, то я зробив би по-іншому. Я б вигнав Гармаша раніше, коли він збив Хюбшмана. І ніхто б про це навіть не згадував", - також зазначив арбітр.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Вакс був включений в базу даних "Миротворця", після чого ФФУ припинила співпрацю з ним. На даний момент рефері судить матчі в Криму.