RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

МОК не пустив найкращого біатлоніста і топ-лижника Росії на Олімпіаду-2018

Біатлоніст Антон Шипулін і лижник Сергій Устюгов були включені Міжнародним олімпійським комітетом в список потенційних учасників Олімпіади-2018.

Про це ТАСС заявив перший віце-президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков.

Відзначається, що ОКР передав МОК список російських спортсменів для участі в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором. Спеціальна комісія вибрала з даного списку тих спортсменів, яких МОК готовий запросити на Ігри в Пхенчхані.

"У тому списку, який нам надали напередодні, не виявилося цілої низки провідних російських атлетів з кількох видів спорту", - сказав Поздняков.

"Ми направляємо на адресу МОК офіційний лист із запитом щодо конкретних причин, за якими лідери російських збірних по ряду видів спорту не включені в список потенційних учасників Олімпійських ігор. Відповідно до рішень виконкому, МОК має виняткове право запрошувати або не запрошувати тих чи інших спортсменів . В той же час ці причини повинні бути обгрунтовані і роз'яснені спортсменам", - також зазначив віце-президент ОКР.

Відзначимо, що 30-річний Шипулін є олімпійським чемпіоном-2014 в естафеті, а також бронзовим призером Олімпіади-2010 в естафеті, а 25-річний Устюгов - дворазовим чемпіоном світу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що до участі в Олімпіаді-2018 не був допущений титулований російський ковзаняр Віктор Ан.