RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Олімпіаді-2018 розгорівся перший допінг-скандал

На Олімпіаді-2018 був зданий перший позитивний допінг-тест. На вживанні заборонених препаратів попався японський шорт-трекіст Кей Сайто.

Як повідомляє "Спорт-Експрес", Сайто здав позитивний допінг-тест на препарат "ацетазоламид".

Через провалений допінг-тест спортсмен, який був заявлений як запасний в складі японської збірної на дистанції 5000 метрів, вже покинув Олімпіаду в Пхенчхані. Винесена панель суду в Пхенчхані постановила, що спортсмен приймав допінг усвідомлено.

Відзначається, що на Сайто накладено тимчасове відсторонення, яке поширюється на всі змагання під егідою МОК і Міжнародного союзу ковзанярів.

Глава японської делегації в Пхенчхані Ясуо Сайто заявив, що, за словами Кея Сайто, він не приймав заборонений препарат.

"Він не має поняття, чому його допінг-тест виявився позитивним, і не розуміє, звідки все взялося. Він був вкрай здивований, коли дізнався про це. Кей дуже засмучений і не може зрозуміти, як так сталося і що могло послужити причиною позитивного допінг-тесту", - сказав Ясуо Сайто.

"Кей знав, що деякі спортсмени використовують цей засіб, щоб зігнати вагу або приховати факт використання стимуляторів для набору м'язової маси. Але я можу підтвердити, що Кей ніколи не використовував таких стимуляторів", - також підкреслив глава японської делегації.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що росіяни епічно програли битву за фінал Олімпійських ігор.