RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Російські хокеїсти ганебно почали Олімпіаду-2018

На Зимовій Олімпіаді-2018 у Пхьончхані стартував чоловічий хокейний турнір. І в першому ж матчі російські хокеїсти, які є одними з головних фаворитів, зазнали ганебної поразки від Словаччини.

Як повідомляє "Апостроф", матч закінчився з рахунком 3:2 на користь західних сусідів України.

ОЛІМПІАДА-2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 14 ЛЮТОГО

Гра почалася розкішно для росіян. Вже на третій хвилині Владислав Гавріков завдав точний дальній кидок від синьої лінії. Минуло трохи більше хвилини і Кирило Капрізов віртуозно переправив шайбу у ворота після накидання у виконанні Нікіти Гусєва.

Здавалося, що зараз ОАР рознесе словаків в пух і прах. Але не тут то було. За 3,5 хвилини до кінця першого періоду словаки відіграли одну шайбу після точного кидка Петера Олвецкі. А перед сиреною на перерву Мартін Бакош змусив Василя Кошечкіна вдруге виймати шайбу з сітки російських воріт.

У другому періоді команди обмінялися кількома гольовими моментами, але рахунок не змінився. А в середині третього періоду захисник словаків Петер Черешняк потужним ударом в лівий кут реалізував більшість і вивів словаків вперед.

У час, що залишився словаки були ближчі до четвертого голу, ніж росіяни до третього.

Дивіться також: Ми здаємося: росіянки почали Олімпіаду з розгромної поразки

У підсумку, 3:2 - вольова перемога Словаччини і ганебна поразка команди ОАР.

"Ми грали погано, але впевнений, що ми все покращимо. Треба зробити правильні висновки. Словенія сьогодні обіграла Америку. Ми припускали, що будуть рівні команди в нашій групі. Кожен може обіграти кожного. Треба готуватися і краще розігрувати більшість. Ми не розслабилися після двох шайб, у нас моментів купа була. у них здорово зіграв воротар, а за перший період було чотири кидки. Ніхто не розслаблявся, вони просто були кращі сьогодні", - сказав після матчу один з лідерів російської збірної Ілля Ковальчук.

"У Словаччини дуже добре зіграв воротар, а ми не реалізували свої моменти. Потрібно простіше грати, краще діяти в захисті. Я не думаю, що ми розслабилися після рахунку 2:0. Забули про захист, потім довелося розкриватися, у наших суперників з'явилися шанси . Спасибі Василю, що закінчили всього 2:3", - сказав після гри капітан росіян Павло Дацюк.

А наставник росіян Олег Знарок сказав, що в поразці винен тільки він: "Програли гру. Самі її віддали. У принципі, тут все ясно. Всі помилки, які зробили, беру на себе. Я не буду команду або когось персонально звинувачувати в помилках. Тому що це моя команда".

У другому турі словаки битимуться зі США, які в першому турі поступилися в овертаймі Словенії. З останніми гратимуть росіяни.