RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українець Абраменко розповів, що допомогло йому виграти Олімпійські ігри

Фристайлист Олександр Абраменко прокоментував свою перемогу на Олімпіаді в Пхенчхані - українець завоював "золото" в лижній акробатиці.

У коментарі "UA: Перший" Абраменко розповів, що в фіналі змагань виконав найкращий стрибок в кар'єрі.

"Сьогодні були дуже важкі змагання. Виклався на всю, все, що вмів сьогодні показав, і посів перше місце. Це настільки круто, відчуття непередавані. У нашому виді спорту дуже важлива удача, щоб все збіглося в потрібний момент. Ну і майстерність, звичайно, ніхто не відміняв, але її потрібно показати в потрібний час. Сьогодні треба було зробити найкращий стрибок, який ти можеш зробити.

Йшов на фінал і думав - хоч би це був такий момент, коли я зроблю свій найкращий стрибок. І я його зробив! Так як я пропустив минулий сезон через травму, у мене не було достатньо часу вивчити цей фінальний стрибок. Це був величезний ризик, і він виправдався. У мене вийшло зробити його найкращим", - сказав Абраменко.

"В даний момент в такому стані, що не розумію, що відбувається, як ніби сон. Сто відсотків треба лягти спати, прокинутися і тоді вже буду відчувати себе по-іншому. Зараз це якась казка", - зазначив українець.

Також Абраменко подякував уболівальникам за підтримку: "Величезне спасибі всім. Я стежив за коментарями, знаю, що в Миколаєві мене багато підбадьорювали. І після кваліфікації багато людей бажали мені удачі. Можу сказати, що я виправдав ваші надії, і виправдав свої надії. Всім щиро дякую!".

Нагадаємо, ця медаль стала першою для України на Олімпіаді в Пхенчхані.

Зміна лідера і "золото" України: медальний залік Олімпіади