RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Перемога США і Україна в десятці: Підсумковий медальний залік Паралімпіади 2018

У Пхьончхані завершились Зимові Паралімпійські ігри-2018. За дев'ять днів змагань спортсмени розіграли 80 комплектів медалей.

Як повідомляє "Апостроф", збірна України завоювала 22 медалі - 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових.

Наші паралімпійці посіли шосте місце в медальному заліку Ігор. У заключний день Паралімпіади золоту медаль завоювала українська команда в лижній естафеті і наша збірна піднялась на 4-те місце. Але пізніше Франція і Німеччина здобули по одній перемозі в гірськолижному слаломі і потіснили Україну на шосте місце, випередивши за кількістю срібних нагород.

ПАРАЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 16 БЕРЕЗНЯ

ПАРАЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 17 БЕРЕЗНЯ

ПАРАЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 18 БЕРЕЗНЯ

Медальний залік виграла команда США. Американці завоювали 13 нагород найвищого ґатунку.

Друге місце у Нейтральних паралімпійських спортсменів, тобто росіян, які виступають під прапором Міжнародного паралімпійського комітету. Вони завоювали 8 золотих медалей. Стільки ж нагород найвищого ґатунку у канадців, але за срібними медалями росіяни випереджають північноамериканську збірну.

______________________________________________________________

За кількістю медалей також немає рівних Штатам. Американські паралімпійці завоювали 36 нагород. Канада завоювала 28 медалей, НПС - 24, а Україна має 22 нагороди.

За кількістю срібних нагород американці також перевершили всіх (16), а канадці завоювали найбільшу кількість бронзових медалей (16).

Всього медалі завоювали паралімпійці з 26-ти країн, при цьому як мінімум одне "золото" завоювали паралімпійці 21-ї країни.

Медальний залік Паралімпіади-2018